با این همه راههایی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوان برنجی با کیفیتی مناسب را انتخاب کرد.
این روزها پیدا کردن برنجی که یاد برنجهای اصیل ایرانی را در یادمان زنده کند، کار سختی شده است. حالا بازار برنج در انحصار محصولاتی است که از کشورهای دور و نزدیک به ایران میآیند و قیمت نسبتا مناسبشان طرفداران آنها را هم زیاد کرده است. بیشتر این برنجها خوب قد میکشند، بعضیهایشان هم عطر خوبی دارند اما اغلب آنها پس از پخت طعم ندارند و مثل دانههای پلاستیکی، شق و سفت میشوند.
تقلب هم در بازار برنج فروشی زیاد است و حتی اگر دقت هم بکنی باز برنجهای مخلوط به اسم برنج یکدست را به خانه میبری ولی با این همه راههایی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوان برنجی با کیفیتی مناسب را انتخاب کرد.
همیشه میگویند برنج کهنه بهتر از برنج نو است برای همین برنجهای قدیمی گرانتر از برنجهای محصول امسال هستند. علت این مساله نیز این است که برنج هم،مانند هردانه دیگری در ابتدا مقداری آب دارد که پس از برداشت و خشک کردن آن، آب درونش تبخیر میشود. وقتی دانه برنج خشک، سفت و فشرده باشد هنگام پختن به خود آب جذب میکند و حجمش اضافه میشود و به اصطلاح ری میکند.