با آمدن فصل پاییز میوه های مخصوص این فصل به بازار آمده است. حال برای شما عزیزان بیان می کنیم هنگام خریدو نگهداری انار چه نکاتی را باید رعایت کنید؟
* انار تازه را میشود در دمای اتاق و البته در محیطی تاریک و خنک، تا یک هفته نگه داشت.
* برای نگهداری بیشتر، باید انار ترک خورده را توی یخچال گذاشت. اینطوری، تا 2 هفته میشود انار سالمی داشت.
* آنهایی که میخواهند انار تابستان را برای زمستان انبار کنند، چارهای ندارند جز اینکه دانههای آن را در ظرف درداری، در فریزر بگذارند. تجربه نشان میدهد تا 6 ماه میشود از سلامت دانههای انار مطمئن بود.
* شپشک، شته و کنه آفتهای مهم انار هستند اما «کرم گلوگاه» اصلیترین دشمن این میوه است که واقعا از گلوگاه انار وارد میشود و خرابکاری میکند. بدترین مسئلهاش هم این است که سخت میشود حریفش شد. اما بعضی انارها ذاتا نسبت به این کرم مقاوماند.
لذا هنگام خرید، اول به گلوی انار نگاه کنید؛ اگر سیاه باشد، احتمال وجود کرم گلوگاه در آن زیاد است.
* انار اصولا میوه ماندگاری است، به شرطی که در محیطی مناسب نگهداری شود. محیط مرطوب، حتی اگر یخچال باشد، باکتریها و قارچهای پوسته انار را فعال میکند و کپک میزند؛ پس انار را در ظرف دردار یا پلاستیکی - که رطوبت را حفظ میکند - نگه ندارید.
اگر می خواهید لباس هایتان هنگام
اتوکشی براق نشود یا آثار سوختگی روی آن ها باقی نماند، کافی است هنگام
اتوکشی به این نکات توجه کنید. اتوکشی هم مثل هر کاری قوانین خاص خودش را
دارد.
قبل از آغاز اتوکشی باید مطمئن شوید که آیا لباس
مورد نظرتان قابلیت اتوکشی دارد یا خیر. برای این منظور باید به برچسب روی
لباس ها توجه کنید. علاوه بر این روی این برچسب ها درجه حرارت مناسب با
جنس پارچه نیز قید شده است.
● میز اتو
اگر
قصد تهیه یک میز اتوی جدید را دارید بهتر است میزی را انتخاب کنید که
قابلیت تنظیم ارتفاع داشته باشد. به این ترتیب با تنظیم ارتفاع میز، متناسب
با قدتان از خستگی های حاصل از اتوکشی جلوگیری خواهید کرد. برای افزایش
عمر میز اتو، روی آن را روکش بکشید تا در صورت سوختگی یا تغییر رنگ آسیبی
به میز اتو وارد نشود. اگر در منزل میز اتو در اختیار ندارید از سطوح صاف و
نرم استفاده کنید. چرا که اتوکشی روی این سطوح آسان تر انجام می شود.
● جلوگیری از برق افتادن پارچه
اغلب پارچه های تمیز هنگام اتوکشی
برق می افتد و ظاهری نامناسب پیدا می کند برای جلوگیری از این حالت یک
پارچه رنگ روشن روی لباس تیره تان قرار دهید و سپس به اتوکشی اقدام کنید.
از این روش برای اتوکشی پارچه های حساس و ظریفی مثل حریر هم استفاده کنید.
● نظافت اتو
برای
تمیز کردن محفظه آب اتوی بخار محلولی از آب و سرکه سفید تهیه کنید و درون
محفظه اتو بریزید. توجه داشته باشید که مقدار سرکه و آب باید به یک نسبت
باشد. بعد از چند دقیقه محلول را خارج و در نهایت مخزن را آبکشی کنید. سپس
مقداری خمیر دندان را روی یک تکه پنبه قرار دهید و روی کف اتو بمالید. چند
دقیقه صبر کنید تا خمیر دندان خشک شود.
با این همه راههایی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوان برنجی با کیفیتی مناسب را انتخاب کرد.
این روزها پیدا کردن برنجی که یاد برنجهای اصیل ایرانی را در یادمان زنده کند، کار سختی شده است. حالا بازار برنج در انحصار محصولاتی است که از کشورهای دور و نزدیک به ایران میآیند و قیمت نسبتا مناسبشان طرفداران آنها را هم زیاد کرده است. بیشتر این برنجها خوب قد میکشند، بعضیهایشان هم عطر خوبی دارند اما اغلب آنها پس از پخت طعم ندارند و مثل دانههای پلاستیکی، شق و سفت میشوند.
تقلب هم در بازار برنج فروشی زیاد است و حتی اگر دقت هم بکنی باز برنجهای مخلوط به اسم برنج یکدست را به خانه میبری ولی با این همه راههایی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوان برنجی با کیفیتی مناسب را انتخاب کرد.
همیشه میگویند برنج کهنه بهتر از برنج نو است برای همین برنجهای قدیمی گرانتر از برنجهای محصول امسال هستند. علت این مساله نیز این است که برنج هم،مانند هردانه دیگری در ابتدا مقداری آب دارد که پس از برداشت و خشک کردن آن، آب درونش تبخیر میشود. وقتی دانه برنج خشک، سفت و فشرده باشد هنگام پختن به خود آب جذب میکند و حجمش اضافه میشود و به اصطلاح ری میکند.
جوش شیرین ترکیبی بی طعم و بو است که
به صورت پودری سفید یا بلورین مورد استفاده قرار می گیرد. از این پودر
بیشتر برای متخلخل کردن خمیر نان استفاده می شود و هم چنین از آن به عنوان
یک بوگیر بسیار مناسب برای یخچال نیز می توان استفاده کرد.
▪ دیگر موارد استفاده از جوش شیرین:
- با اضافه کردن یک قاشق غذاخوری به ۳ لیتر آب یک ماده ضدعفونی کننده بسیار مناسب برای میوه و سبزی به دست می آید.
- با اضافه کردن یک فنجان جوش شیرین به آب وان یک خنک کننده و کاهش دهنده تب می توان به دست آورد.
- برای سفید کردن دندان ها کافی است مسواک را با کمی جوش شیرین آغشته و دندان ها را با آن تمیز کرد.
- برای رفع بوی بد پا یک لگن را با آب ولرم و کمی جوش شیرین پر کنید و پاها را ۵ تا ۱۰ دقیقه درون آن قرار دهید.
- با پاشیدن کمی جوش شیرین به داخل کفش ها به راحتی بوی بد آن از بین می رود.
- برای از بین بردن بوی دست ها پس از خرد کردن پیاز و سیر و یا تمیز کردن ماهی، کافی است دست های خود را با آب و کمی جوش شیرین شست وشو دهید.
- با ترکیبی از نمک، آب و جوش شیرین یک پاک کننده قوی برای جرم های کنار حمام بسازید.
- از جوش شیرین به همراه آب می توان یک لایه بر ملایم برای پوست صورت و بندهای انگشتان استفاده کرد که برای آرنج ها و زانوها بسیار مناسب است.
- با یک لیف و کمی جوش شیرین به راحتی می توانید پوست دور ناخن ها را نرم و لطیف کنید و ناخن هایی شفاف نیز داشته باشید.
- در صورتی که زیورآلات طلای شما کدر شده است با یک مسواک و کمی جوش شیرین مثل روز اول درخشان می شود؛ جوش شیرین تمام جرم های روی زیورآلات را به راحتی پاک می کند.
- با ریختن کمی جوش شیرین در جا سیگاری منزل می توانید تا حدی از بوی سیگار در امان باشید.
امروز استفاده از ظروف تفلون یا نچسب بسیار معمول شده است و تقریبا همه ما از این ظروف برای آشپزی استفاده میکنیم، غافل از اینکه بدانیم چه خطراتی ممکن است ما را تهدید کند. ظروف تفلون یا نچسب در واقع همان ظروف آلومینیوم یا استیل هستند که با مواد خاصی به نام پلی تترا فلوراتیلن که به اختصار نامیده میشود، پوشیده میشوند.
این ماده سبب میشود که مواد غذایی به ظرف نچسبد، به همین دلیل به آنها ظروف نچسب میگویند. این ظروف هم مزایا و هم معایبی دارند. از مزایای آن اینکه برخلاف ظروف دیگر که به روغن برای نچسبیدن غذا نیاز دارد، در این ظروف غذا به ظرف نمیچسبد و تمیز کردن آن نیز راحتتر است. اما این ظروف به آسانی حرارت را عبور نمیدهند و دیگر آن که به مرور زمان مواد نچسب آن از بین میرود و این مواد شیمیایی به آرامی وارد غذا میشوند که همین اثرات نامطلوبی برسلامت انسان دارد. هنگام استفاده از این ظروف دقت کنید تا خراشیده نشوند چرا که از همین خراشها و آسیبها این مواد به غذا وارد میشوند.
هنگام شستشو نیز برای جلوگیری از آسیب و خراش سعی کنید که این ظروف را با مواد شوینده قوی و اسکاجهای زبر نشویید تا خراشیده نشوند. بنابراین توصیه میشود برای حفظ سلامت، زمانی که این ظروف خراب شد یا آنها را بازسازی کنید یا دیگر از آنها استفاده نکنید. دلیل خطرناک بودن ماده نچسب PTFE آن است زمانی که این ظروف تحت حرارت بالا قرارگیرند، این مواد تجزیه شده و وارد غذا میشود و ازآنجاکه موادی سمی هستند سلامت انسان را تهدید میکنند.
تحقیقات نشان داده که این سم نه تنها
برای انسان که برای پرندگان نیز بسیارخطرناک است. البته اگر این ظروف در
حرارت ملایم (حرارت زیر 465 فارنهایت یا 240 درجه سلسیوس) قرار گیرند، این
ماده نچسب تجزیه نمیشود، از این رو توصیه میشود که هنگام آشپزی با ظروف
تفلون از حرارت ملایم استفاده کنید و اگر نیاز به حرارت بالا دارید،
بهتراست از ظروف لعابی استفاده کنید. موادی که برای ساخت ظروف تفلون به کار
میروند، متفاوتند و ضخامت مواد نچسب آن نیز متفاوت است. مواد نچسبی که
کیفیت بالایی دارند، دارای پودر سرامیک یا مخلوط تیتانیوم هستند که بر سختی
و مقاومت این مواد میافزاید و براحتی ساییده و خراشیده نمیشود.